«Замбія» - кава з серця Чорного континенту

26 марта 2012 года

Золотой дукат

На другому дегустаційному тижні у кав’ярні «Золотий дукат», харків’яни мають змогу спробувати екзотичний сорт кави з дикої Африки.

«ZambiaAAА» – відноситься до рідкісних сортів кави. Смак цього сорту відрізняється різнобарв’ям ароматів та характерним карамельним післясмаком, з чітко вловимими нотками дикої природи.

Кава була завезена у Замбію на початку ХХ століття, з сусідніх Танзанії і Кенії. Проте, вирощувати каву країна почала зовсім нещодавно, з середини 50-х років. Сталося це завдяки місцевим фермерам, які об’єдналися у некомерційну організацію і почали створювати перші кавові плантації.

Високоякісну замбійську каву вирощують в основному на півночі країни, у районі гір Мучінга, а також у передмісті столиці Лусака. Технологія вирощування кави у Замбії постійно вдосконалюється, і за прогнозами експертів, у найближчому майбутньому місцеві сорти переважать своєю якістю популярну кенійську каву.

Сорт «Замбія ААА» ви зможете продегустувати з 26 березня по 1 квітня, а з 10:00 до 16:00 філіжанка еспрессо, рістретто, американо – всього по 5 грн!

ст. м. Архітектора Бекетова,

вул. Червонопрапорна, 6

Кав’ярня  «Золотий дукат».



(Просмотров: 1988)

Render time: 0.204 sec